Tündérország

Az őrségi tájakon barangolni páratlan élmény. Felkerekedni és bejárni a falvakat megismerni az itteni szokásokat; kóstolni a helybéliek ételeit és italait; a napsütötte réteken heverészni; a dombtetőkre felkapaszkodni és a völgybe leereszkedni; ölelni az erdők hatalmas fáit, figyelni a fák bokrai alatt megbújó állatait, gyönyörű virágait; rácsodálkozni a természet sokszínűségére, fenséges néha könyörtelen hatalmára; elzarándokolni a csendes kápolnák, templomok hűvösébe... mind gazdagító tapasztalat.

Az itt eltöltött idő, a természet érintetlenségéből fakadó különleges atmoszféra miatt, töltekezés, folyamatos pakolása a lélek tarisznyájának hamuban sült pogácsával, jó forrás vízzel, melyből aztán egész évre kerül, és ha ügyesek vagyunk nem csak saját magunknak, hanem másoknak is jut belőle.

Szeretettel várunk, tölts nálunk egy kis időt, szerezz bizonyosságot erről, életre szóló élmény lesz!

A FAHÁZIKÓ

 
 
Aki szereti otthonában a természetes építőanyagokat, a fát, követ, és az ezek által sugárzott meleg hangulatokat, annak a kikapcsolódás idejét is érdemes ilyen kellemes, esztétikus környezetben eltöltenie. 
Tetőteres gerendaházunk külön kertrésszel rendelkező álomkuckó.  
Saját bográcsozóhely is van a házikónál, a nyársakat, bográcsot, grillrácsot, tűzifát biztosítjuk.
 
 
                                                                           
                              

 
 
 
 
A pici fedett teraszon esős időben is lehet ücsörögni. Az ablakokon, és az ajtón is szúnyogháló tartja távol a "betolakodókat".



 
 
 
 
 
Az árnyékot adó fákra akasztott 
függőágyakban jól esik a 
szunyókálás, de akár csak a kertben és a látványban gyönyörködni.

 

 

 

 


 

Kutyabarát szállás lévén, szeretettel  várjuk Vendégeink kutyusait is (külön térítés) A házikó méretéből adódóan inkább a kisebb termetű, szobatiszta fajtákat.



Az ajtón belépve, az egy-térben lévő konyha, étkező, hálórész található. A zuhanyozó és wc egy helyiségben van, ebből a térből nyílik. A tetőtérbe szintén innen 
lehet felmenni egy falépcsőn.
A konyha felszereltsége lehetőséget ad az önellátáshoz. Hűtőszekrény-fagyasztórekesszel, kávéfőző, vízforraló, kenyérpirító, indukciós főzőlap,mikrohullámú sütő, edények, evőeszközök, tányérok, poharak, és apróságok, amikre szükség lehet a pár nap alatti itt tartózkodáshoz. Ami nincs a "kiskonyhában", szívesen kölcsön adjuk a sajátunkat.
Kávé,tea,só,cukor mindig van bekészítve térítésmentesen.
Esténként, vagy rossz idő esetén a mikróspolc tetején várakozó különböző társasjátékok segítenek az időtöltésben. (Tv direkt nincs a házikóban)
A virágos dobozkában szórólapok,térképek vannak, de található itt elemlámpa is. Sőt, még esernyőről is gondoskodtunk.
 
 
 
 

 
 
 
Az étkező gyönyörű világos, 
kényelmes párnázott székekkel, 
saját készítésű függönyökkel, 
különleges mennyezeti lámpával.


A kedves, baldahinos, kuckóágyban nagyon kényelmes matrac van, az ágyneműk mindig frissen vasaltak, a díszpárnák, ágytakaró természetesen saját készítés. Az ágyba a kis ablakon keresztül a felkelő nap sugarai próbálnak bekukucskálni. A polcokon lévő tárgyak, könyvek, mind régi, gyűjtött darabok. A képkeretek is újra lettek gondolva, és az éjjeli lámpa sem "bóti". Az ablakban mindig van virág, mert "ki a virágot szereti, az rossz ember nem lehet". Ebbe a részbe tudunk helyezni "kiságyikót", amibe tiszta,vasalt ágyneműt készítünk a babának. Etetőszéket, kiskádat, bilit, fellépőt sem kell hozni a picivel érkezőknek.
 
 
 
 
 
Hidegebb időben, kezet-lábat és szívet melengető cserépkályha duruzsol. A kályha kezeléséről felvilágosítást adunk, és segítséget is nyújtunk. A begyújtáshoz mindig be van készítve. A katicák is szeretik télen a meleg faházat, ezért ősztől tavaszig nálunk is előfordulnak és a fűtéskor, nappal előjönnek. Sötétben ők is alszanak a gerendák repedéseiben. Ha bárkit zavarnak, egy porszívóval remekül be lehet őket gyűjteni. A csipketerítős régi éjjeli szekrényke is kezelésbe került. A tetőtérbe innen lehet feljutni a falépcsőn.


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A csipkefüggönyös ablakos fürdőszoba is mindennel felszerelt. Törölközők, kézmosó, wc papír, hajszárító is van bekészítve. A meleg víz modern,energiatakarékos bojlerből folyik, a melegről a cserépkályha hátulja gondoskodik. A kavicsos zuhanyzó különlegessége, hogy mosakodás közben a talpmasszázs is jól esik a kirándulásban elfáradt talpaknak.
 
  
 




A tetőtérben három egyszemélyes és egy kisebb, leesésgátlós ágy kapott helyet. 
A bútorokat itt is "kezelésbe"vettük, és a lámpák is újra lettek gondolva:) 
 
Készítettünk egy aranyos, képekkel illusztrált kis könyvecskét a "Kisokos"-t, amiben információkat, tudnivalókat gyűjtöttünk össze az Őrségről, Szattáról.
Szintén saját kezünk munkája a "Vendégkönyv", amiben a nálunk megszálló Vendégeink írták le véleményüket, érzéseiket, gondolataikat. Szívet-lelket melengető érzés ezeket a kedves sorokat olvasni.


Azon kedves Vendégeinknek, akik az abszolút kényelmet szeretnék élvezni, még a reggeli elkészítésének terhét is levesszük vállaikról (külön térítés ellenében), és az előre megbeszélt időpontban majdhogynem "ágyba" visszük a helyi termelői piacon vásárolt ínycsiklandó felvágottakat, sajtokat. A hideg reggelihez frissen sütjük a kifliket. Nyáron a zöldségeket magas ágyásainkban termeljük meg. A finom lekvárokat magunk csináljuk, csökkentett cukortartalommal, természetesen tartósítószer nélkül.  Meleg reggelit is szívesen készítünk, gazdag rántottát, budás kenyeret, házi debreceni stb. 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ha tetszetős volt rövid bemutatásunk a házikónkról, szeretettel ajánljuk többi fotóink megtekintését képgalériánkban.